Γιατί το T-shirt είναι ο απόλυτος βασιλιάς του στυλ

Ένας πάρα πολύ σύντομος τρόπος για να αναδείξουμε το T-shirt ως αυτοκράτορα του αντρικού στυλ είναι να παραθέσουμε μια σειρά από άλλα αντρικά στυλ και να βρούμε τις ατέλειές τους. Αυτός είναι ο λεγόμενος εύκολος τρόπος. Το θέμα είναι ότι το T-shirt δεν χρειάζεται τη δυσφήμηση των αντιπάλων του για να κερδίσει.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες μανάδες ξέρουν τι είναι πραγματικά κουλ για έναν 6χρονο κι έτσι οι περισσότεροι από μας γνωρίσαμε για πρώτη φορά κόσμο φορώντας πουκαμισάκια μέσα από καζάκες και κοτλέ παντελόνια με τα μπατζάκια γυρισμένα προς τα πάνω. Δεν ξέρω πολλά αγόρια των πρώτων τάξεων του δημοτικού που να μην ήταν φλώροι. Θα μου πεις, δεν ήταν στο χέρι τους. Θα έχεις δίκιο.

Ο άντρας και το T-shirt περνάνε διάφορα στάδια στη σχέση τους από τα 10-12 μέχρι τα 30κάτι. Οι ηλικίες έχουν αποδειχθεί κομβικές στη διαμόρφωση του στυλ ενός άντρα αναφορικά με το T-shirt.

Μέχρι τα 10-12 κανείς δεν έχει προλάβει να γίνει φανατικός τισερτάκιας (ή πουλοβεράκιας ή πουκαμισάκιας ή καληνυχτάκιας). Αυτό που επικρατεί στυλιστικά στο ανθρωπάκι-πακέτο που στέλνει η μαμά στο σχολείο είναι ως επί το πλείστον οι δικές της επιλογές. Από την άλλη, απ' τα 30 και μετά, ακόμα και ο πιο φανατικός τισερτάκιας θα κάνει μια στάση και θα κοιτάξει πίσω, δηλαδή μέσα στην ντουλάπα του, και θα αναρωτηθεί 'Quo Vadis?'.

Υπάρχουν T-shirt και T-shirt, ακριβώς όπως υπάρχει ροκ και ροκ ή μπέργκερ και μπέργκερ. Υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στο μπάνιο, φτιάχνουν τα μαλλιά τους, ξεσκονίζουν τους ώμους τους και βγαίνουν για καφέ με μπλουζάκι 'Εξατμίσεις Καταλύτες Στέφανος'. Στην προκειμένη, το T-shirt δεν είναι ο βασιλιάς των στυλ, αλλά ο βασιλιάς της σκόνης. Θέλουν προσοχή αυτά τα πράγματα.Τέτοιους κινδύνους γραφικότητας αντιμετωπίσαμε και στα γυμνασιακά-λυκειακά μας χρόνια με τις περίφημες στάμπες.

Στην εφηβεία θα έρθει αυτή η στιγμή που θα θέλεις να κάνεις πλάκα με το μπλουζάκι που φοράς και ότι αυτό, ιδωμένο σε ένα σχολικό πλαίσιο, μπορεί να έχει την πλάκα του. Το θέμα είναι ότι απ' τα 20κάτι και μετά, δεν έχει πλάκα το να κάνεις πλάκα με τα T-shirt σου. Κάνε τον κόσμο να γελάσει με κάτι άλλο.

Γενικά κριτήρια επιλογής ενός T-Shirt:

1. Καλή εφαρμογή
2. Minimal στάμπες
3. Περιορισμένο αριθμό χρωμάτων
4. Πάντα 100% βαμβάκι